Media Markt – 21% BTW Weg Ermee!

De 21% BTW Weg Ermee is de meest spraakmakende campagne van het jaar van Media Markt die dit jaar haar 12e editie vierde. Tijdens deze jaarlijks terugkerende campagne betaalde Media Markt 5 dagen lang de BTW op bijna alle elektronicaproducten in hun assortiment.

De actie liep dit jaar van 27 januari t/m 31 januari. Net als in de voorgaande jaren werden de voorbereidingen van deze campagne samen met The online company al in november getroffen. Het resultaat was een zéér succesvolle campagne waar een record omzet uit voortkwam in de webshop.
 

De actie

Vanuit de juiste timings werd een efficiënte digitale middelenmix samengesteld en ingezet waarmee vrijwel geheel Nederland online bereikt werd. De BTW-actie begon op woensdagavond. Samen met de online teams van Media Markt werd vanuit een perfecte mix van paid, owned en earned media vanaf zondagavond al awareness gecreëerd voor de actie.
 
Pedram Shadbash, Digital Campaign Manager vertelt over het online succes van deze campagne: ‘Juist omdat het een geïntegreerde opzet is geweest die in nauwe samenwerking met Media Markt van begin tot eind opgezet, is de 21% BTW Weg Ermee-campagne een succes geweest. Belangrijke posities zijn op tijd geclaimd en efficiënt ingezet op basis van resultaatgerichte mediawaarde. Het grootste gedeelte van de campagne is programmatic bestuurd voor een zo groot mogelijk uniek bereik en minimale overlap tussen kanalen’.
 

De campagnestrategie

Time-targeting was een essentieel onderdeel van de campagne. Qban Online Communicatie, onderdeel van Digital Agency Group waar The online company ook deel uit maakt had een dynamische HTML5 billboard ontwikkeld, welke aftelde naar de start van de campagne en na livegang vanuit een urgentiemechanisme weer aftelde naar het einde. Online video had een sturende inzet voor de campagne, waarbij vanuit programmatic gefocust is op doelgroepen die via de reguliere TV-campagne niet bereikt konden worden. In totaal waren er 8 videovarianten ingezet, bestaande uit 2 verschillende versies en 4 tijdsvarianten. Door de online video’s programmatic in te zetten werd optimaal gestuurd naar contactfrequenties en minimale overlap tussen verschillende distributiekanalen. Vanuit verschillende journeys en funnels bleek deze strategie voor de online video inzet niet alleen geslaagd te zijn voor de awareness doelstellingen van de campagne, maar ook voor (in)direct sales.
 

Bij de belangrijkste vergelijkingssites werden tijdig premium posities ingekocht met gealterneerde banners die afgestemd waren op de oriënterende bezoekers van deze websites. Waarom zou je immers nog willen vergelijken tijdens de grootste actie van het jaar bij Media Markt?
 

Het resultaat

Door de juiste budgetallocatie tussen de verschillende online middelen en een fully programmatic focus werden de bereiksdoelstellingen van de klant overtroffen met 173%, waarbij de kwalitatieve traffic mede resulteerde in een record omzet van de webshop.  • Media Markt
  • Periode:21-1-2016 t/m 31-1-2016
  • Landelijke awareness voor de actie en kwalitatieve traffic naar de website en winkels
  • Media inzet:Programmatic display, programmatic online video, search remarketing, premium buying bij vergelijkingssites
  • Resultaat:173% realisatie van bereiksdoelstellingen, minimale waste en overlap tussen verschillende online video kanalen en audiences vanuit programmatic, mede resulterend in een record omzet van de webshop